KONKURS

pročitaj

Konkurs za omladinske volonterske projekte – "MLADI SU ZAKON – Bačka, Srem i severni Banat"

02.07.2015

Resurs centar za Zapadnobački, Severnobački, Južnobački, Sremski i Severnobanatski okrug, Somborski edukativni centar u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisao je KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTIRANJA MLADIH u Bačkoj, Sremu i severnom Banatu.

Program MLADI SU ZAKON se realizuje šestu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakeih šansi za sve mlade, zdravih i bezbednih stilovova života, solidarnostii humanostiu svojoj lokalnoj sredini.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Zapadnobačkom, Severnobačkom, Južnobačkom, Sremskom i Severnobanatskom okrugu je 1.300.000,00 dinara.

Rok za prijave je 20. jul 2015. Predstavnik-ca odabranih volonterskih grupa biće pozvan-a na obuku od 25-27. jula, a podržani omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2015. godine.

Ovde možete preuzeti ZVANIČAN TEKST KONKURSA SA SMERNICAMA i OBRAZAC ZA PREDLOG PROJEKTA (Klik za download).

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON pored omladinskih volonterskih projekata, širom Srbije se organizuje i 30 volonterskih kampova tokom leta 2015, koji će ugostiti mlade volontere iz zemlje i sveta.

SEC će kao Resurs centar za Bačku, Srem i severni Banat u saradnji sa NSHC-om i Mladim istraživačima Srbije održaće promocije kompletnog programa "MLADI SU ZAKON" koji podrazumeva konkurs za omladinsk evolonterske projekte i poziv za učešće u 30 kampova širom Srbije.

Raspored promocija programa:

Sombor 6. jul, 2015. u 16 časova  – Velika sala Skupštine Grada Sombora
Novi Sad 7.jul, 2015. u 10 časova – Kancelarija Novosadskog humanitarnog centra
Subotica 8.jul, 2015. u 11 časova – Plava sala Gradske kuće
Sremska Mitrovica 8. jul, 2015. u 11 časova – uskoro informacija o mestu
Kikinda – 10. jul, 2015. u 12 časova – uskoro informacija o mestu