KONKURS

pročitaj

FOTO KONKURS

13.06.2018

 

Konkursi su otvoreni za sve ljubitelje fotografije, bilo da im je to hobi ili profesija, a pobednički radovi će biti izloženi u okviru dana Dunava 29. juna 2018. godine koji će po drugi put biti održan na više lokacija u Apatinu.

 

FOTO KONKURS

 

Na ovaj foto konkurs mogu se prijaviti amateri i profesionalci sa teritorije opštine Apatin. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala, koji će ocenjivati publika putem društvenih mreža i na licu mesta.

Fotografije koje autori šalju na konkurs moraju biti izrađene na fotografskom papiru, a iste treba poslati i u digitalnoj formi. Učesnik/-ica konkursa potpisuje radove punim imenom i prezimenom (pseudonimi nisu dozvoljeni). Učesnik/-ica daje dozvolu organizatorima i sponzorima konkursa da fotografije, njihove radove – bez naknade – mogu da reprodukuju, objave i/ili izlože u razIičitim medijima u okviru festivala, kao i da njihove fotografije u niskoj rezoluciji objave na internetu.

Organizator izložbe ne preuzima odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava.

Dozvoljeno je da autor/-ka fotografija svoje radove doteruje elektronski ili na neki drugi način.

Možete poslati najviše 3 fotografije.

Autori mogu da konkurišu sa crno-belim fotografijama i/ili fotografijama u boji.

Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti veća od 5 mb a format – jpg u maksimalnom kvalitetu kompresije. Dok izrađene fotografije koje se dostavljaju treba da budu 20 x 30 dimenzije (A4) format.

Dodatne informacije o učestvovanju u konkursu možete dobiti putem elektronske pošte: mladi@soapatin.org

KRITERIJUMI ZA ODABIR NAJBOLjE FOTOGRAFIJE

Kriterijumi po kojima će se vršiti selekcija fotografija, pre objavljivanja su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Učesnici za fotografije koje ne prođu selekciju, biće obavešteni o tome.

Pobednička fotografija je ona koja dobije najviše lajkova na facebook stranici Kancelarije za mlade https://www.facebook.com/kzmapa/ najviše lakova na instragramu sa hashtagom #apadandunava2018 kao i ocene posetilaca izložbe izrađenih fotografija na šetalištu kod Hrama u Apatinu. Svi glasovi se sabiraju i nakon toga se proglašavaju najbolje 3 fotografije.

Glasanje se završava 29. Juna 2018. godine u ponoć, a rezultati će biti objavljeni narednog dana na web stranici Kancelarije za mlade http://www.kzmapatin.org.rs/ kao i na facebook stranici KZM https://www.facebook.com/kzmapa/  

 

NAGRADE

Organizator će proglasiti koje 3 fotografije su skupile najviše glasova.

Od tri odabrane fotografije, organizator će izabrati jedan pobednički, te proglasiti drugo i treće mesto.

Prvo mesto osvaja fotoaparat

Drugo mesto osvaja foto stativ

Treće mesto dobija 2h u spa & wellness centru Junaković

 

AUTORSKA PRAVA I UPOTREBA FOTOGRAFIJA

Svi učesnici konkursa prihvataju da organizatori mogu koristiti dostavljene fotografije za potrebe marketinga i u promotivne svrhe uključujući i najave u medijima (štampa, TV, internet), kao i da poslate fotografije mogu biti izložene na izložbi koja je planirana za Dan Dunava.

 

PRAVILA TAKMIČENjA:

Tema: DUNAV

Pošalji svoje izrađene fotografije ili donesi lično na adresu Kancelarije za mlade, Srpskih Vladara 29,  25260 Apatin, sa naznakom Foto Konkurs, kao i u digitalnoj formi na mladi@soapatin.org  do 21. Juna 2018. godine

Prati stranicu: https://www.facebook.com/kzmapa/ 

Fotografiju koju si nam prosledio postavi na svoj Instagram (otključan) profil sa hashtagom #apadandunava2018

Možete poslati najviše tri fotografije.

KALENDAR:

Krajnji rok za dostavu: 21. jun 2018.

Objavljivanje odabranih fotografija: 25. jun 2018.

Izložba: 29. jun 2018. godine u Apatinu