VEST

pročitaj

Održano predavanje "Kako vam Internet može pomoći da naučite i zaradite"

26.05.2014

Kancelarija za mlade opštine Apatin organizovala je predavanje pod nazivom "Kako vam Internet može pomoći da naučite i zaradite", koje je održano u Velikoj sali zgrade Opštinskog veća Samostalnog sindikata Srbije, a ulaz je bio besplatan za sve zainteresovane.

Ivan Minić, osnivač i vlasnik foruma "burek.com", jednog od najpopularnijih foruma u regionu, koji drži i ConQUIZtador, najpopularniju brovser igru znanja, govorio je o svojim i iskustvima drugih ljudi koje poznaje o tome kako je Internet na najrazličitije načine pomogao da se pronađu, počnu nešto da rade i zarade, prošire ili unaprede svoje znanje i unaprede svoje trenutno poslovanje, a ujedno je prezentovao primere dobre prakse.

Minić ne spori da su društvene mreže uticale na internet forume, ali priznaje da nije siguran u to da li te posledice imaju pozitivnu ili negativnu konotaciju. 

- Uspeo sam od "Bureka" da izgradim mesto na kome, uveren sam, svako može da kaže šta misli. Ali, šta je kredibilno, to svako treba da proceni za sebe i uvek ima načina za to. Forum je svoj prvi dinar zaradio posle sedam godina postojanja, a potom su došli i investitori. Tada je klima bila takva da je svaki iole uspešan lokalni projekat mogao da nađe finansiranje. Danas, nažalost, nije tako, osim u slučaju tehnoloških start-apa, jer oni pretenduju na globalno tržište – ističe Minić. 

– Razvijati nešto u Srbiji ima smisla samo u slučaju da je biznis model takav da se ne oslanja na oglašavanje kao jedini izvor prihoda ili barem dominantan - rekao je, između ostalog, Minić.

Prisutni su, tokom i nakon predavanja, postavljali pitanja predavaču. Inicijator predavanja bio je Nikola Vejin, a slična predavanja, zavisno od zainteresovanosti građana, biće organizovana i u narednom periodu.

Veselin Mašić

Fotografije možete pogledati OVDE.