VEST

pročitaj

Školski putokazi na Novosadskom sajmu

06.09.2010

Od danas pa u naredna tri dana Novosadski sajam će biti najveća kuća obrazovanja u Srbiji. Sajam obrazovanja „Putokazi” i ove godine će učenicima i budućim studentima na jednom mestu pružiti uvid u ponudu smerova, uslove upisa, planove i programe obrazovnih institucija osnovnog, srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić ocenio je da Sajam obrazovanja iz godine u godinu potvrđuje afirmaciju jednog od najvažnijh događaja koji prate obrazovanje u Srbiji. Prema njegovim rečima, objedinjena ponuda značajna je i školama koje se promovišu, ali i đacima koji mogu da pronađu sve što im je zanimljivo.
Priliku da predstave svoje programe od danas do subote iskoristiće više od 60 obrazovnih institucija, a izlagači najavlju atraktivne prezentacije uslova upisa, školovanja, nastavnih planova, programa, smerova i stipendiranja. Izlagački segment će pratiti i poslovno-stručne aktivnosti organizovane u Kongresnom centru „Master”.
Novosadski sajam je pripremio brojne darove za škole, profesore, đake i studente u atraktivnoj poklon-igri za posetioce sa kupljenim ulaznicama. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon 100.000 dinara za dalje obrazovanje, za školu je pripremljen desktop računar, a za profesora koji u organizovanoj poseti dovede najviše đaka sedmodnevni aranžman za dve osobe na Zlatiboru. Izvlačenje nagrada biće održano poslednjeg dana Sajma, u subotu, 20. februara, tačno u podne.
Sajam obrazovanja će biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a uz kupljenu ulaznicu posetioci će dobiti i katalog izlagača sa preciznim informacijama o ponudi smerova i uslovima upisa. Cena karte za kolektivne posete je 80, dok pojedinačna ulaznica košta 180 dinara.

Školsko takmičenje u karaokama
U okviru Sajma obrazovanja biće organizovano takmičenje u pevanju „Karaoke liga škola”. Pravo na učešće imaju osnovne i srednje škole iz cele Srbije. Tokom sajma biće organizovan i promotivni kviz znanja iz istorije nacionalnih zajednica Vojvodine pod nazivom „Koliko se poznajemo”, u kojem će učestvovati učenici osam srednjih škola iz Pokrajine. Kviz je deo projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, a realizuje se u organizaciji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne manjine.
http://www.youth.rs/njuz/kolski-putokazi-na-novosadskom-sajmu