VEST

pročitaj

ČAROLIJA NA RECI: PUŠTANjEM LAMPIONA U APATINU ZAVRŠENO OBELEŽAVANjE DANA DUNAVA

05.07.2018
29. jun obeležava se kao Međunarodni dan Dunava. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, prigodan program upriličen povodom ovog dana, u Apatinu je organizovan, 04. jula, uz prisustvo velikog broja naših najmlađih sugrađana. U sali za konferencije na apatinskoj marini za decu je bila organizovana radionica, u okviru koje su slikali na temu Dunava, a takođe i izrađivali unikatne magnete sa istom tematikom. U ime Marine pozdravila ih je Ljiljana Krec, drektorka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Milana Srdić, koordinatorka Kancelarije za mlade.
Ljiljana Krec, u ime apatinske Marine, poželela je malim Apatincima dobrodošlicu i uvela ih u sadržaje kojima će prisustvovati tokom dana.
Deca su na kreativan način učila o Dunavu, a o reci, kao i životinjskom svetu koji u njemu živi interesantno predavanje im je održao strastveni dugododišnji ribolovac i ljubitelj reke, Milan Ćopić, predsednik USR ,,Bucov'' iz Apatina.
Jedan od dečaka, Mihajlo Sikilić, došao je pripremljen i predstavnicim alokalne samouprave poklonio divan crtež Dunava, a za koji mu je obećano da će biti uramljen i postavljen na adekvatno metsto u apatinskoj Marini.
Po završetku radionice i predavanja, deca su se u nekoliko grupa provozala brodićem ,,Apatinka'', čime su posebno bili oduševljeni.
Mališani koja su osvojili nagrade za najbolje radove su:
1. mesto Dragan Karajica
2. mesto Krsman Luka Kršić
3. mesto Mila Šakić
 
Popodnevni program započeo je izložbom fotografija sa foto konkursa KZM, kao i slika i magneta koje su prethodno deca izradila na temu Dunava u Marini. U nastavku je usledilo takmičenje u kuvanju paprikaša za naše najmlađe, kao sjajan uvod u Ribarske večeri i Otvoreno prvenstvo za juniore, a koje će biti održano u nedelju, 08. jula, sa početkom u 19 sati i 30 minuta.
Laskavu titulu najboljeg malog majstora za kuvanje apatinskog alaskog paprikaša juče je na Dunavu osvojio Dušan Zekić, a koji je kao nagradu dobio poklon paket Turističke organizacije opštine Apatin.
Atmosferu su tokom kuvanja paprikaša, kao i uživanja u istom, ,,začinili'' apatinski ,,Dunavski biseri'', tamburaši koji su poznati po dobrom štimungu.
Nakon jela i pića, na plaži je organizovan bioskop na otvorenom, naravno, opet za naše najmlađe sugrađane, a potom je usledilo iznenađenje koje je prisutne ostavilo bez daha, puštanje upaljenih lampiona, nesvakidašnja atrakcija koja je bila savršena kao završnica fantastične proslave Dana Dunava u Apatinu.
Izvor: 025info.rs