VEST

pročitaj

160 apatinskih maturanata plesalo kadril

20.05.2016

Maturanti iz tri apatinske srednje škole: Gimnazije "Nikola Tesla", Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole i Tehničke škole sa Domom učenika, učestvovali su u međunarodnoj manifestaciji pod nazivom "Maturantska parada 2016".

Maturante, profesore, roditelje, brojne građane i goste, koji su došli da podrže događaj, pozdravio je dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je maturantima poželeo puno uspeha u periodu koji je pred njima.

- Ovaj ples je prerastao u lep događaj i tako zajedno proslavljamo veliku maturu. Želim vam da sa uspehom upišete željeni fakultet, da budete dobri đaci i da se, po završetku školovanja, vratite u svoj grad i doprinesete njegovom razvitku – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

Oko 160 maturanata je, tačno u podne, zaigralo na prostoru novoizgrađenog Trga Nikole Tesle uz muziku Štrausove operete "Slepi miš". Četiri dela kadrila, obučeni u crne i narandžaste majice, izveli su uz mnogo smeha i dobrog raspoloženja uz upotrebu belih kišobrana i pištaljki.

Nakon kadrila, razvilo se "Užičko kolo", a potom je nastavljeno slavlje.

Osnovna ideja projekta, koji je i ove godine, po deveti put, podržan od strane opštine Apatin preko Kancelarije za mlade, jeste povezivanje mladih kroz ples i muziku, kako bi tokom šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, bez razlika, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.

Foto: Radio "Dunav"