KONKURS

pročitaj

Susreti mladih Sombora, Vrbasa i Apatina od 12. do 15. avgusta

06.08.2014

Kulturno-obrazovni program povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, organizuje Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijama za mlade Sombora, Vrbasa i Apatina uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U utorak, 12. avgusta u, kafe-baru "De-Sol" program će početi u 18 sati uručivanjem ugovora predstavnicima neformalnih grupa i udruženja mladih iz Zapadnobačkog okruga za realizaciju omladinskih projekata u okviru programa "Mladi su zakon". 

Posle toga će biti organizovana Tribina o digitalnom nasilju u saradnji sa klubom "Budi muško". Bogat muzički program počinje u 21 sat, a nastupiće pobednici prošlogodišnjeg festivala "Mladi su muzika", rok grupa "DEMIGOD" iz Kucure, pop duet "Nani i Gute" uz podršku Raspa Marčela iz Italije, mlada indi rok grupa "ZA DŽ" iz Čačka i somborski "Ruski lekari" kao predstavnik domaćina. Ulaz za sve programe je besplatan.

Ova manifestacija se organizuje prvog od četiri dana Susreta mladih Sombora, Vrbasa i Apatina u kojima učešće uzima više od 30 mladih i u sklopu kojih će biti održano finale "Igara bez granica" uz učešće pobednika polufinala sve tri mesta na Štrandu 14. avgusta, kao i kreativne i radionice o pomirenju u regionu.

V. M.