KONKURS

pročitaj

KONKURS ZA "ONLINE" SREDNJOŠKOLSKU REDAKCIJU

01.03.2011

Portal za srednjoškolce MINGL - www.mingl.org traži novinare srednjoškolce iz cele Srbije! Ako lako prepoznaješ šta je tvojim vršnjacima zanimljivo i važno i imaš talenta za pisanje, ovo je prava stvar za tebe. Tražimo srednjoškolce koji vole da budu na pravom mestu u pravo vreme, uživaju u zujanju po realnom i sajber svetu i ne propuštaju zanimljive prilike.

Mingl vam daje šansu da se iz prve ruke upoznate sa novinarskom profesijom i da razvijate veštine potrebne za uspešno bavljenje veb novinarstvom. Cilj nam je da oformimo novu srednjoškolsku onlajn redakciju od 15 članova iz cele Srbije.

Odabraćemo novinare čiji je zadatak da izveštavaju o lokalnim događanjima i zanimljivostima i istražuju različite teme, od umetnosti, nauke i politike do sporta.

Vi ćete pratiti novosti i pisati tekstove različitih formata, u skladu sa vašim interesovanjima, a urednički tim će vas usmeravati i pomagati vam da tekstovi budu što bolji. Vaši članci će biti redovno objavljivani na portalu za srednjoškolce Mingl.

Sve se odvija onlajn – onda kada ti imaš vremena i o temama koje tebe interesuju, a na raspolaganju će ti biti svi potrebni materijali i stalna podrška.

Komuniciraćemo putem Fejsbuka i mejla, dobićeš i specijalizovanu publikaciju o novinarstvu, a svaki tekst koji napišeš pažljivo ćemo pregledati i slati ti sugestije i komentare. Na taj način ćeš učiti o novinarstvu i steći radno iskustvo, a imaćeš mogućnost da stalno upoznaješ nove ljude i razvijaš komunikacione veštine. Mingl će ti obezbediti i pres akreditacije, tako da ćeš moći da izveštavaš sa zanimljivih događaja kao insajder.

Ova praksa ti pruža mogućnost da naučiš osnovne novinarske tehnike i cake, izraziš svoje mišljenje i utičeš na razvoj prvog portala za srednjoškolce u Srbiji. Novi mediji su polje na kome se danas novinarstvo najviše razvija i predstavljaju tržište za mnoge poslove budućnosti. Ako želiš da se baviš novinarstvom, ovo iskustvo će ti pružiti značajnu prednost!

Preuzmi formular možete preuzeti ovde.

Kada ga popuniš, snimi ga pod svojim imenom i prezimenom i pošalji na: redakcija@mingl.org.

Rok za prijavu je 25. Januar 2010.

Za sve informacije slobodno nas kontaktiraj putem mejla redakcija@mingl.org ili na telefon 011/3065-830.