KONKURS

pročitaj

Javni poziv za organizatore volonterskih kampova u oviru programa MLADI SU ZAKON

25.05.2015

Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i Ministarstvo omladine i sporta objavili su Javni konkurs za organizovanje i (su)finansiranje volonterskih kampova za 2015. godinu na koji mogu da se prijave kancelarije za mlade, udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi koji su zainteresovani za organizaciju kampova u svojim lokalnim zajednicama.

Rok za dostavljanje projektnih ideja je 1.jun, a realizacija kampova je planirana za period od 25. juna do 1. oktobra. Sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za (su)finansiranje minimum 30 volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat "Nacionalni program volontiranja mladih 2015 – volonterski kampovi" finansiran u okviru ovogodisnjeg programa MLADI SU ZAKON Ministarstva omladine i sporta, a odabrani organizatori kampova mogu da očekuju programsku i finansijsku podršku u iznosu od 100.000,00 dinara po kampu.

Po završenom konkursu, informisanje o kampovima i prijave na kampove odvijaće se uz pomoć mreže od preko 30 organizacija – udruženja i kancelarija za mlade širom Srbije. Očekujemo da će volonteri iz zemlje i inostranstva na ovim kampovima donirati preko 26.000 volonterskih radnih sati za razvoj lokalnih zajednica u Srbiji.

Pozivamo vas da se prijavite za organizatore kampova, a Javni poziv možete pogledati OVDE ili OVDE