DOGAĐAJ

ne propustite

Koncert inkluzivnog hora "Ison" iz Novog Sada 3. novembra u Apatinu

30.10.2015

Humanitarno udruženje mladih Apatinaca (HUMA) u utorak, 3. novembra, sa početkom u 19,00 sati, organizuje koncert inkluzivnog hora "Ison" iz Novog Sada u Domu kulture u Apatinu. Hor "Ison" je osnovan 2004. godine u Novom Sadu, kao prvi inkluzivni hor u Evropi.

U njemu pevaju učenici iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" iz Novog Sada, kao i njihovi nastavnici, roditelji i prijatelji škole. Hor "Ison" vodi poznati vokalni umetnik Miodrag Blizanac, a do sada su održali preko 1.000 nastupa u zemlji i inostranstvu.

Reč Ison je termin iz crkveno-duhovnog rečnika i označava jedan osnovni ton pratnje koji izvodi više pevača. Simbolično "Ison" su deca sa invaliditetom koja predstavljaju osnovni ton našeg društva i jedino s tim bazičnim tonom moguće je postići harmoniju.

Cilj gostovanja hora "Ison" u Apatinu jeste širenje svesti o važnosti inkluzije i jednakih prava i mogućnosti za sve članove društva. Za učesnike koncerta biće organizovan obilazak Apatina. Ulaz na koncert se neće naplaćivati, a posetioci će biti u prilici da daju prilog koji će biti uplaćen na račun škole "Milan Petrović" iz Novog Sada.

https://www.youtube.com/watch?v=2R58vdjIaQM